Boeken in 2006: 104-112 | home | Boeken in 2006: 128-142

20 november 2006

Boeken in 2006: 113-127

boek 113: Side Effects, Nancy Fisher
Genelife is a breakthrough drug that restores youth and vitality with stunning speed. But when Dr. Kate Martin joins its marketing team, she is plunged into a nightmarish labyrinth that takes her from the board room to the rain forest, from the inner sanctum of a Japanese conglomerate to a secret laboratory, as she hazards her life to discover the terrifying truth behind this so-called medical miracle.
Conclusion: Not as well-written as the medical thrillers by Cook, Gerritsen or Palmer, but a nice read.

boek 114: Daughter of China, Meihong Xu & Larry Engelmann
The stunning true tale of a remarkable woman trained as an elite soldier in the Chinese army, her forbidden love for an American, and her seemingly impossible escape–with his help–from the nation to which she had pledged her life. Daughter of China offers a compelling look at life inside the rigid walls of Communist China. But, since Meihong also admits to be a great liar, it is sometimes hard to tell what’s real and what’s not.
Conclusion: I usually don’t finish biographies, but this one I did read completely.

boek 115: Third Girl, Agatha Christie
Three young women share a London flat. The first is a coolly efficient personal secretary; the second an artist. The third interrupts Hercule Poirot’s breakfast insisting she is a murderer – and then promptly disappears. Slowly, Poirot learns of the rumours surrounding the mysterious third girl, her family – and her disappearance. Yet hard evidence is needed before the great detective can pronounce her guilty, innocent or insane.
Conclusion: Another great book by Christie.

boek 116: Milkrun, Sarah Mlynowski
When Jackie’s boyfriend announces he is off to Thailand “to find himself”, Jackie is struck by a bizarre irony: her (almost) glittering career is devoted to editing romance novels; yet here she is single again. But soon enough, Jackie finds she has a talent for being single in the city. Ditching inhibitions along with her sensible wardrobe, she braves Boston’s hippest bars and discovers her true self-and a whole lot more…
Conclusion: Funny read, a bit predictable non the less.

boek 117: Nieuwe buren, Saskia Noort
Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie, betrekken na het overlijden van hun ongeboren dochter zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in een Vinex-wijk. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg meer terug is…
Conclusie: Spannend boek, af en toe op het gruwelijke af.

boek 118: Nachtgedachten, Michèle Lemieux
Fraai boek met tekeningen over een meisje dat in bed wakker ligt, terwijl ze zichzelf allerlei Grote Vragen stelt. Zoals “Zou je de oneindigheid kunnen zien als je een gat in de hemel maakt?” en “Als ik verdrietig ben, wordt het vloed in mij”.
Conclusie: Prachtig!

boek 119: De kleine man, Erich Kästner
Maxje Ukkeberger is een piepklein jongentje, opgeleid door professor goochelaar Jocus van pocus. Hij gaat in bad in een zeepbakje en slaapt in een luciferdoosje. In dit boek beleeft Maxje hele grote avonturen.
Conclusie: Zeer vermakelijk kinderboek.

boek 120: The Labours of Hercules, Agatha Christie
What do a lost Pekinese, a reputation poisoned by gossip, a man spiraling into madness, and a Russian countess in love have in common? Hercule Poirot. He decides to do twelve more cases before his retirement, and chooses the cases that resemble the twelve labours of Hercules, the Greek hero.
Conclusion: Nice short stories.

boek 121: De ontdekking van de curryworst, Uwe Timm
Lena Brücker uit Hamburg is volgens de verteller de ontdekker van de curryworst. Hij kent mevrouw Brücker uit zijn kinderjaren en bezoekt de inmiddels blinde en bejaarde vrouw in het verzorgingstehuis omdat hij wil weten hoe zij tot de ontdekking kwam. Het is een lang verhaal, dat Lena wel wil vertellen onder de voorwaarde dat de verteller voor taart zorgt. In zeven middagen met koffie en taart vertelt zij het verhaal over de oorlog, liefde en curryworst….
Conclusie: Bijzonder oprecht boek over de tweede wereldoorlog in Duitsland.

boek 122: Natural Causes, Michael Palmer
In this great medical thriller, the worlds of “regular” and alternative medicine are forced to work together when a couple of women suddenly get life-threatening clotting disorders in their third trimester of pregnancy. What do they have in common, and who is trying to hurt them?
Conclusion: Very nice read.

boek 123: The wizard’s daughter, Barbara Michaels
Set in Victorian London, this book about second sight and psychic powers is at times a difficult read. Marianne is an orphan, and by some believed to be the daughter of a powerful psychic. Marianne struggles with her Faith and her alleged powers. Will she find a modus vivendi?
Conclusion: Enthralling but difficult book.

boek 124: Laika tussen de sterren, Bibi Dumon Tak
In het kinderboekenweekgeschenk van 2006 vertelt Bibi Dumon Tak over dieren met een baan. Bijvoorbeeld over Laika de ruimtehond, speurhonden van de politie, dieren die in reclames te zien zijn, dolfijnen die ervoor zorgen dat kinderen leren met anderen om te gaan enzovoort.
Conclusie: Een prachtig non-fictie boekje.

boek 125: Staying at Daisy’s, Jill Mansell
Daisy MacLean runs the country house hotel owned by her flamboyant father, Hector. Enter a few locals, a few guests, a little intrigue, some love, and much more. Because that’s the thing about hotels, you never know who you’re going to meet. Or whether they’re going to stay…
Conclusion: Chick-lit at it’s best!

boek 126: The Austere Academy: Book The Fifth (A Series of Unfortunate Events), Lemony Snicket and Brett Helquist
This is the fifth book about Violet, Klaus, and Sunny Baudelaire, the unfortunate orphans. For the Baudelaires, school turns out to be another miserable episode in their unlucky lives.
Conclusion: Nice as always.

boek 127: Kruistocht in spijkerbroek, Thea Beckman
Klassieker. Dolf Vega raakt door middel van een tijdmachine verzeild in de middeleeuwen in een kinderkruistocht. Door zijn kennis uit de twintigste eeuw weet hij de kruisvaardertejs van veel onheil te behoeden, maar hij moet wel opletten niet te heidens te zijn in de ogen van de vrome dertiende eeuwers. Gaan ze het halen? En zal Dolf ooit weer thuis komen?
Conclusie: Geweldig boek.

posted to Boeken in 2006 @ 10:59

Boeken in 2006: 104-112 | home | Boeken in 2006: 128-142