Boeken in 2007: 59-68 | home | Boeken in 2007: 77-89

28 juni 2007

Boeken in 2007: 69-76

boek 69: Mwindo de zwoeger; een epos uit Congo
Het Mwindo-epos werd verteld in het voormalige Belgisch Congo. Mwindo is een ten onrechte verbannen koningszoon die zijn rechtmatige plek probeert terug te winnen.
Conclusie: Dit boek geeft een goed beeld van de cultuur van de stam die het verhaal vertelt, maar het leest wel vermoeiend.

boek 70: Het psalmenoproer, Maarten ‘t Hart
Historische roman over een kleine reder in Maassluis en de buitenproportionele beroering die dat stadje ondervindt als men probeert een nieuwe manier van psalmzingen in te voeren.
Conclusie: Van dit boek heb ik erg genoten.

boek 71: Achtervolgd door leugens, Ellen James
Een privédetective die een hekel aan leugens heeft, krijgt de opdracht de dood van een rijke vrouw om de dood van haar zoon, en met name de rol van haar mooie schoondochter, te onderzoeken.
Conclusie: Pas halverwege kwam ik er achter dat dit boek uit de Harlequin spannende verhalen komt… Het was niet echt spannend, wel erg Harlequin…

boek 72: Afgunst, Saskia Noort
Geschenk tijdens de maand van het spannende boek. Novelle over twee neven en hun vrouwen en de afhunst die tussen hen bestaat.
Conclusie: Geen briljant psychologisch plot, maar leuk genog om een treinreis minder lang te laten duren.

boek 73: Girl, Emma McLaughlin & Nicola Kraus
Girl, feministe, zoekt een nieuwe baan. Ze lijkt een acceptabele baan te hebben gevonden bij de internetportal My Company, maar later blijkt hoe de zaak echt in elkaar zit.
Conclusie: Matig boek, veel minder leuk dan Nanny diaries.

boek 74: Diary of a mad bride, Laura Wolf
Nederlandse titel: Dagboek van een bezeten bruid
Amy’s vriendin Mandy gaat trouwen en kan alleen nog maar praten over de Grote Dag. Amy snapt er niks van. Tot ook haar vriend voor haar knielt en haar De Vraag stelt…
Conclusie: Wel aardig boek in de 1e persoon, maar niet heel bijzonder.

boek 75: I’ll be seeing you, Mary Higgins Clark
Nederlandse titel: Jou krijg ik nog wel
Televisieverslaggeefster Meghan Collins raakt betrokkene in een reportage over een dode vrouw, die als twee druppels water op haar lijkt. Wie is de vrouw, wat heeft ze met Meghan te maken? Waar passen Meghan’s verdwenen vader en de directeur van een IVF-kliniek in het plaatje?
Conclusie: Spannende psychologische thriller met een verrassend slot.

boek 76: Holy Cow!, Sarah Macdonald
Wanneer de man van Sarah voor zijn werk naar India moet, besluit ze mee te gaan hoewel ze het land niet leuk vindt. In de twee jaar die ze er woont maakt ze een ontdekkingsreis door de vele religies en werkt ze aan haar karma.
Conclusie: Leuk geschreven non-fictie met mooie beelden van het land, de mensen en de religies. Bij tijden erg invoelbaar.

posted to Boeken in 2007 @ 8:52

Boeken in 2007: 59-68 | home | Boeken in 2007: 77-89