Boeken in 2007: 111-120 | home | Boeken in 2007: 127-131

17 december 2007

Boeken in 2007: 121-126

boek 121: Middlesex, Jeffrey Eugenides
Nederlandse titel: Middlesex
Indrukwekkend familiegeschiedenis van een hermafrodiet, wiens opa en oma broer en zus zijn. Calliope komt er op haar 16e achter dat ze eigenlijk een jongen is en gaat voortaan als Cal door het leven.
Conclusie: Bijzonder goed boek, aanrader!

boek 122: Verdwijn, Tess Gerritsen
Tess Gerritsen is goed in het schrijven van haar thrillers met rechercheur Jane Rizolli en patholoog-anatoom Maura Isles in de hoofdrollen. Dit is er weer een, dit keer met als thema onder andere vrouwenhandel.
Conclusie: Aardige thriller, zoals ik van deze schrijfster gewend ben.

boek 123: Het lied van de dodo, David Quammen
In dit enorme non-fictieboek wordt de wetenschap eilandbiogeografie uitgelegd. Oftewel: waarom zijn dieren op eilanden vaak vreemd, erg klein of juist heel groot of uitgestorven?
Conclusie: Dit is een boek om steeds kleine stukjes in te lezen. Helaas is de Nederlandstalige uitgave niet meer verkrijgbaar; ik had het graag aangeschaft.

boek 124: Winter in Madrid, C.J. Sansom
Nederlandse titel: Winter in Madrid
Mijn boekenclubje las deze maand Winter in Madrid, een historische roman die zich afspeeld in Madrid in de winter van 1940. Het verhaal is een combinatie van spionage, romantiek en geweldige sfeerbeschrijvingen.
Conclusie: Door dit boek heb ik veel geleerd over de geschiedenis van Spanje, waarbij het nog niet zo makkelijk is vast te stellen wie goed is en wie slecht.

boek 125: Tirza, Arnon Grunberg
Literaire roman over een ontwricht gezin. Vader Hofmeester is op zijn 62e overtallig verklaard, moeder was weg en komt na drie jaar met hangende pootjes en maar ook vol commentaar terug, oudste dochter zit in Frankrijk en jongste dochter Tirza heeft net eindexamen gedaan. We leven vooral met vader Hofmeester mee.
Conclusie: Goed geschreven boek, toegankelijk en ook verrassend.

boek 126: Niet naar de honden vannacht, Alexandra Fuller
Autobiografie over een jeugd in Rhodesië/Zimbabwe, Zambia en Malawi in de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw. Door middel van foto’s en scenes krijg je en beeld van een moeilijk leven, wat wel met veel plezier geleefd wordt.
Conclusie: Dit boek weet je te doen voelen dat je er bij bent, terwijl je tegelijkertijd blij bent dat jij in een veilig europees huis zit.

posted to Boeken in 2007 @ 10:17

Boeken in 2007: 111-120 | home | Boeken in 2007: 127-131