Boeken in 2006: 128-142 | home | Boeken in 2007: 7-16

15 januari 2007

Boeken in 2007: 1-6

Dit zijn de eerste zes boeken van dit jaar. Dat er nog maar veel mogen volgen!

boek 1: Schaduwzuster, Simone van der Vlugt
Marjolien werkt op een zwarte middelbare school in Rotterdam en is deel van een tweeling. Er is een incident met een leerling; daarna volgen bedreigingen. En dan…
Conclusie: Erg goede psychologische thriller.

boek 2: Ik wil jou voor altijd, Cecily von Ziegesar
Deel zes van de Gossip girl serie, over rijke verwende Amerikaanse tieners die hun uiterlijk, vriendjes en kleding erg belangrijk vinden. En oja, of ze wel worden toegelaten op de ene Ivy League universiteit, op basis van prestaties of op de familienaam.
Conclusie: Lekker flauw, tienersoap in boekvorm.

boek 3: Dreamstalker, Sue Welford
Nederlandse titel: Droomdreiging
Een zigeunerin doet een voorspelling aan een tienermeisje, dat op weg is naar een penvriendin. Daar aangekomen heeft het meisje hele heftige dromen… of zijn het geen dromen? En waarom is de oma van haar vriendin zo bang voor haar?
Conclusie: Spannend boek over het occulte, vooral geschikt voor oudere tieners.

boek 4: The Unabridged Pocketbook of Lightning, Jonathan Safran Foer
Dit engelstalige pocketboekje is een speciale uitgave van Penguin books en niet in het Nederlands uitgegeven. Het bevat een kort verhaal over de communicatie binnen de familie van Foer, waarin de mannen allemaal aan hart- en vaatziekten lijden, en de eerste drie hoofdstukken van Extreem luid en ongelooflijk dichtbij.
Conclusie: Door dit boekje wil ik Extremely Loud and Incredibly Close gaan lezen.

boek 5: A study in scarlet, Sir Arthur Conan Doyle
Nederlandse titel: Een Studie in Rood
Het allereerste verhaal over de beroemde speurneus Sherlock Holmes. Een man is vermoord en het woord Rache (Duits voor wraak) staat op de muur, in bloed. Waarom? Sherlock Holmes ontcijfert het raadsel.
Conclusie: Leuke detective, wel wat gedateerd.

boek 6: Pauls ontwaken, Frederik van Eeden
Frederik van Eeden, schrijver en psychiater, geeft in dit boek een beeld van het leven, lijden en sterven van zijn zoon Paul. Het is een filosofisch boek, vol met de idealen van Paul, die zich spiegelde aan Christus, Boeddha en Franciscus, maar ook overtuigd was van het slechte van de mens. Zijn sterven is geen inslapen, maar eerder een ontwaken.
Conclusie: Bijzonder boek over hoe een familie leven en dood kan beleven.

posted to Boeken in 2007 @ 11:46

Boeken in 2006: 128-142 | home | Boeken in 2007: 7-16