Boeken in 2009: 21-30 | home | Boeken in 2009: 41-50

21 mei 2009

Boeken in 2009: 31-40

boek 31: Vuur, Sebastian Junger
Junger gaat naar de grootste brandhaarden ter wereld (zowel qua oorlog als qua vuur) en schrijft erover. Het is gevaarlijk en kan volledig uit de hand lopen, maar blijkbaar is dat de kick.
Conclusie: Wanneer iemand anders het onderzoekt en beschrijft, kan iets gevaarlijks best interessant zijn.

boek 32: Ruimte binnenshuis, John Irving
Korte novelle over een jonge uroloog en zijn nieuwe ruime huis.
Conclusie: Op een of andere manier miste ik toch de ingewikkeldheid van de romans van Irving.

boek 33: Wat er ook gebeurt, Cecily von Ziegesar
Het eindexamen is nu echt in zicht en dus zijn de dames van de Constance Billard School for Girls druk in de weer. Nee, niet met studeren, maar met het zoeken naar de juiste witte graduation dress van de hipste designer in New York. En de zoektcht naar het beste vriendje, natuurlijk. Desnoods die van je bese vriendin.
Conclusie: Weer heerlijk doortrapt en melig.

boek 34: Contrapunt, Anna Enquist
Een vrouw wijdt zich aan het instuderen van de Goldbergvariaties van Bach. Ieder hoofdstuk wordt ingeluid door de muzieknotatie van de opeenvolgende variaties. Elk muziekfragment roept bij de vrouw herinneringen op. Herinneringen aan haar eigen geschiedenis als pianiste en schrijfster, aan haar gezin, haar moederschap en aan haar overleden dochter. Hiermee vervlochten is het verhaal van Bach die de Goldbergvariaties componeerde na de dood van een volwassen zoon.
Conclusie: Doordat het verhaal autobiografische elementen heeft, voelde ik me soms een voyeur. Wel erg mooi.

boek 35: Altijd dichtbij, Cecily von Ziegesar
Terwijl Blair in Engeland is met haar Lord, heeft Serena het moeilijk op de set van “Breakfast at Fred’s”. Zijn ze nog steeds beste vriendinnen, ondanks alles?
Conclusie: Ook deel negen voldoet aan de verwachting.

boek 36: Home truths, Freya North
Nederlandse titel: Zussen
Pip, Fen en Cat McCabe zijn dertigers die hun zaakjes op orde hebben. Als hun oom en opvoeder Django vijfenzeventig wordt, komt plotseling hun verdwenen moeder in beeld. Met de impact die dit heeft op hun huwelijk en identiteit proberen de zussen ieder op hun eigen manier om te gaan. En dan blijkt Django ook nog ziek te zijn.
Conclusie: Weer een prachtig boek; het helpt als je de boeken over de zusjes gelezen hebt.

boek 37: Leven na Tsjernobyl: Ira’s verhaal, Linda Walker
Meer dan twintig jaar na de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl leeft de bevolking in de wijde omgeving nog steeds met de verschrikkelijke gevolgen ervan. Ira is een van hen. Dit is het verhaal over haar leven in kindertehuizen.
Conclusie: Confronterend; mooi om te zien hoe iemand zo positief in het leven kan staan.

boek 38: Blinde ooggetuigen, John Dickson Carr
De geniale en alwetende detectieve Dr. Fell, de hoofdfiguur uit vele boeken van Dickson Carr, wordt door Scotland Yard te hulp geroepen als in een klein Engels dorp kinderen worden vergiftigd door het eten van chocolaatjes.
Conclusie: Spannend en niet al te gedateerd verhaal.

boek 39: Salem Falls, Jodi Picoult
Deze titel lijkt niet vertaald te zijn.
Nadat leraar Jack St. Bride ten onrechte veroordeeld is voor seksueel misbruik, wordt hij in een klein stadje opnieuw doelwit van een groep tienermeisjes. Hoe ontkomt Jack aan een opnieuw onterechte veroordeling?
Conclusie: Zoals alle boeken die ik van Picoult gelezen heb bevat dit boek veel drama, maar het is wel vlot te lezen.

boek 40: Unnatural selection (Buffy the vampire slayer), Mel Odom
Nederlandse titel: Kwaadaardige sprookjeswezens
Willow probeert, zoals zoveel tieners, wat bij te verdienen met babysitten. Mar haar leuke baantje wordt een nachtmerrie als de baby verandert in een kwaadaardige wezen dat haar aanvalt. Het wisselkind blijft haar tergen; alles lijkt te maken te hebben met een park waarin ook de vampiers erg actief zijn.
Conclusie: Vooral leuk als je de TV-serie leuk vond.

posted to Boeken in 2009 @ 10:56

Boeken in 2009: 21-30 | home | Boeken in 2009: 41-50