Boeken in 2009: 61-70 | home | Boeken in 2009: 81-90

20 augustus 2009

Boeken in 2009: 71-80

boek 71: De Kon-Tiki expeditie, Thor Heyerdahl
In dit boek beschrijft Heyerdahl de voorgeschiedenis en de uitvoering van zijn wetenschappelijk avontuur, de tocht van 8000 km per vlot over de Grote Oceaan, die hij samen met 5 anderen in 1947 maakte.
Conclusie: Het leest als een spannend jongensboek!

boek 72: Brandbrief!, Ibis
Op een nacht brandt het postkantoor van Landsveen af. Veel dorpelingen wijzen met een beschuldigende vinger naar de bewoners van het asielzoekerscentrum. Maar buitenlandse mensen hebben er op een heel andere manier mee te maken dan iedereen denkt…
Conclusie: Eerlijk en oprecht kinderboek; best wel spannend.

boek 73: De engelen des doods, David Hewson
Nadat het bekende speurderstrio van de schrijver het in hun laatste avontuur in Rome heeft verknald, worden zij verbannen naar Venetie. Hun dienstijd in dit stadje zit er bijna op als zij gevraagd worden een op het oog gemakkelijk zaakje op te lossen. Er blijken veel belangen gemoeid bij de zaak.
Conclusie: Opnieuw spannend met leuke karakters en mooie omschrijvingen van kunst en omgeving.

boek 74: Emily Windsnap and the monster of the deep, Liz Kessler
Dit deel in de serie is (nog) niet vertaald.
Emily, half-zeemeermin, en haar ouders, verhuizen naar de Bermudadriekhoek. Daar kunnen zeemeermensen (haar vader) en gewone mensen (haar moeder) samen leven. Emily weet direct een ramp te veroorzaken door een groot zeemonster, de Kraken, te wekken. Als dat maar goed komt…
Conclusie: Misschien wel een beetje te spannend voor de doelgroep (jonge meisjes).

boek 75: Speeddate, Tupla Mourits
Sissela Kappetein, veertig, leuk leven, goede baan bij de Nederlandse ambassade in Riga maar nog altijd single, is wanhopig op zoek naar de ware liefde. Als ze een leugentje verteld aan een medepassagier in een vliegtuig, blijft het haar achtervolgen. Wat volgt is spanning, lust, angst en mysterie.
Conclusie: Wel aardig, maar ik heb geen idee waarom er een CD bij dit boek zit.

boek 76: When Rabbit howls, The Troops for Trudi Chase
Nederlandse titel: Als Konijn gilt
Door de ernst en de duur van mishandeling in haar jeugd heeft Truddi Chase een meervoudige persoonlijkheid ontwikkeld. Dit boek is een autobiografisch verslag van de periode waarin ze hier achter kwam, geschreven door een deel van haar 92 alters.
Conclusie: Indrukwekkend, interessant maar ook verschrikkelijk om te lezen.

boek 77: Moordvrouw!, Hendrik Jan Korterink
Dit boekje bevat een serie misdaadrapporten van zaken uit de jaren negentig, uit Nederland en onze buurlanden. De auteur is een bekend misdaadverslaggever.
Conclusie: Unieke blik op de achtergronden achter gruwelijke zaken.

boek 78: The Guernsey literary and potato peel pie society, Mary Ann Shaffer & Annie Barrows
Nederlandse titel: Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey
Op het kanaaleiland Guernsey weet een groepje mensen de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog door te komen door een genootschap op te richten. Vlak na de oorlog komen ze in contact met een schrijfster uit Londen. Dit boek bestaat geheel uit de brieven die ze sturen.
Conclusie: Goed uitgewerkt idee met veel historische informatie.

boek 79: Neanderthaler, John Darnton
Een aantal paleotologen doet tussen de besneeuwde toppen van het Pamir-gebergte van Tadzjikistan een bijzondere ontdekking.
Conclusie: Deze thriller zit vol met allerlei weetjes en wetenschap; ik vond dat een pluspunt.

boek 80: Life on the refrigerator door, Alice Kuipers
Nederlandse titel: Briefjes op de keukentafel
We lezen mee met de briefjes die de vijftienjarige Claire en haar moeder, gynaecologe, voor elkaar achterlaten. Boodschappenlijstjes, verzoeken om zakgeld enzovoort. Maar de briefjes veranderen wanneer blijkt dat de moeder ernstig ziek is.
Conclusie: Origineel, ontroerend, absoluut een aanrader voor alle moeders en dochters.

posted to Boeken in 2009 @ 20:44

Boeken in 2009: 61-70 | home | Boeken in 2009: 81-90