Boeken in 2009: 51-60 | home | Boeken in 2009: 71-80

20 juli 2009

Boeken in 2009: 61-70

boek 61: Koortsgloed, Marieke Groen
Een journaliste verblijft 3 maanden in het Dal der Koningen in Egypte om vrijwilligers te begeleiden bij het zoeken naar oudheidkundige vondsten. Ze ontmoet een archeoloog die afstamt van een oud grafroversgeslacht en hij vertelt haar verhalen, maar hoe betrouwbaar is hij?
Conclusie: Wat is er waar, en wat gebeurd alleen in Moira’s fantasie? De grens is erg vaag, daardoor vind ik het een interessant boek.

boek 62: Kel Rela, Federica de Cesco
Tijdens een bezoek aan Algerije als secretaresse van een onderzoeker raakt een Zwitsers meisje in de ban van de Kel Rela, de adelijke familie binnen de Toeareg. Ze gaat terug naar Algerije om met haar Tarek te zijn, maar dan…
Conclusie: Mooi geschreven jeugdroman met geweldig goede sfeerbeelden.

boek 63: Trauma team, Janice Hudson
CALSTAR (California Shock/Trauma Air Rescue) is de helikopter-ambulancedienst in San Francisco waar de hoofdpersoon Janice Hudson tien jaar lang voor werkte. Haar ervaringen, waargebeurd en zeer realistisch, staan in dit boek weergegeven.
Conclusie: Schokkend, spannend en erg invoelbaar.

boek 64: Pay it forward, Catherine Ryan Hyde
Nederlandse titel: Betaal het voort
Op de school van de dertienjarige Trevor komt een nieuwe leraar. Hij geeft zijn klas de opdracht om een idee te bedenken om de wereld om hen heen te veranderen. De jongen heeft een plan en probeert dat in praktijk te brengen. Het klinkt heel simpel: doe voor drie mensen iets goeds en vraag hen ook elk voor drie mensen iets goed te doen. Maar zou het kunnen werken?
Conclusie: Aangrijpend en oprecht verteld, maar bij vlagen zoetsappig.

boek 65: En toen was het stil, Joyce Egginton
Jaar na jaar stierven de baby’s van Marybeth Tinning, de één na de andere, negen baby’s in 14 jaar. De artsen stelden diverse doodsoorzaken vast: wiegedood, mogelijke genetische afwijkingen of…onbekend. Maar niemand ontdekte boos opzet in de raadselachtige sterfgevallen, totdat bij het negende kind er te veel vraagtekens waren. Verslag van een waar gebeurde rechtszaak.
Conclusie: De stijl is soms wat monotoon, maar wat afgrijselijk dat iemand dit gedaan heeft en er zo weinig signalen werden opgepikt.

boek 66: Mevrouw Verona daalt de heuvel af, Dimitri Verhulst
Op een gure winterdag daalt Mevrouw Verona de heuvel van Oucwègne af, in de wetenschap dat de terugtocht voor haar fysiek niet meer haalbaar is. In het dal gaat ze bij de rivier zitten, in afwachting van haar laatste moment, aan haar voeten een trouwe hond. Wat volgt is een terugblik op haar leven.
Conclusie: Mooi verhaal, maar af en toe lastig te volgen door de lange zinnen en archaische woorden.

boek 67: Skim, Mariko Tamaki
Dit soort boeken wordt niet vertaald.
Graphic novel over een tienermeisje dat interesse heeft in hekserij, haar geaardheid ontdekt en veel last heeft van het leven als puber.
Conclusie: Goed verhaal, waarbij de tekeningen echt aanvulling zijn op de tekst.

boek 68: Parels in het paradijs, Belinda Jones
Amber heeft het vriendje dat iedereen zou willen hebben: juwelier, rijk en gek op haar. Hij neemt haar mee op zakenreis naar Tahiti en wil met haar trouwen, maar zij begint op Bora Bora te twijfelen aan hun relatie, mede door een sexy zanger. Kiest Amber voor haar verstand of haar hart?
Conclusie: Op en top chick-lit: zonnig, veel verwikkelingen en een happy end.

boek 69: Nader tot U, Gerard Reve
Brievenboek waarin herinneringen, dromen en verhalen met elkaar verweven zijn. Geloof, seks, de dood, straffen, het komt er allemaal in voor.
Conclusie: Niet echt mijn ding, maar goed om eens iets van de schrijver gelezen te hebben.

boek 70: De roep van de luipaard, Pascale Noa Bercovitch
Verzameling van anecdotes waarin dieren mensen iets leren, helpen, redden of anderszins een erg belangrijke rol spelen in het leven van een persoon.
Conclusie: Leuk, maar voor mij had het net iets wetenschappelijker gemogen.

posted to Boeken in 2009 @ 11:15

Boeken in 2009: 51-60 | home | Boeken in 2009: 71-80