Boeken in 2007: 17-19 | home | Boeken in 2007: 24-33

26 februari 2007

Boeken in 2007: 20-23

boek 20: Elegance, Kathleen Tessaro
Audrey Hepburn had het, Grace Kelly had het ook. Louise Canova heeft het niet… Totdat ze in een winkel een oud boek, getiteld Elegance, ontdekt. Het is geschreven door een Franse dame die met haar modetips van A tot Z gewone vrouwen weet te transformeren tot zelfbewuste, stijlvolle verschijningen. Louise besluit de adviezen van Madame Dariaux op te volgen. Als een vlinder uit haar cocon leert de nieuwe Louise een aantal verrassende levenslessen.
Conclusie: Grappig boek dat laat zien dat verschijning meer is dan alleen de buitenkant.

boek 21: Mij is de wrake, Elizabeth George
Het moest een feestelijk weekeinde ter ere van inspecteur Thomas Lynley verloving worden. Maar wanneer hij en zijn verloofde, Deborah Cotter, bij zijn ouderlijk huis arriveren, blijkt daar een bijna ondraaglijke spanning te hangen. Als er in het nabijgelegend dorp dan ook nog een moord gepleegd wordt, en er allerlei verbanden lijken tussen die moord en Lynley’s familie, is er helemaal geen sprake meer van een feeststemming.
Conclusie: Spannend en goed geschreven, zoals je van Elizabeth George verwacht.

boek 22: Het Mozart-mysterie, Jörg Kastner
Deels historische roman, deels fictie. Een jonge sopraan valt flauw tijdens de repetities voor de Zauberflöte en komt bij in het lichaam van een hoedenmaakster in 1791. Daar raakt ze betrokken bij de allereerste uitvoering van de Zauberflöte, maar ook bij de strijd tussen goed en kwaad waarin Wolfgang Amadeus Mozart een grote rol in speelt.
Conclusie: Deels erg ongeloofwaardig, maar wel met veel vaart geschreven.

boek 23: Klatergoud op smalle ijzers, Leni Saris
Het tweede deel uit de serie over Shera en Roeland Orth. Inmiddels schaatsen ze bij een Ijsrevue, waar ze grote sterren zijn maar zich niet als sterren gedragen.
Conclusie: Jeugdsentiment.

posted to Boeken in 2007 @ 17:13

  • At 19:41 on 27 februari 2007, Hendrikje commented:

    Boek 20 wat voor mij?
    Boek 23 heeft ook nog een 3e deel!
    Hendrikje

Boeken in 2007: 17-19 | home | Boeken in 2007: 24-33