Boeken in 2008: 51-60 | home | Boeken in 2008: 71-80

1 juli 2008

Boeken in 2008: 61-70

boek 61: De zomer van Winn-Dixie, Kate DiCamillo
Een net verhuisd meisje zonder vrienden vindt een verwaarloosde hond zonder baasje. Van haar vader mag ze hem houden, omdat de hond haar nodig heeft… Vanaf dat moment wordt alles anders.
Conclusie: Lief en toch stoer kinderboek met een boodschap.

boek 62: De galeislaaf, Drago Jancar
Johan Ott is een vreemdeling die door het zestiende eeuwe Europa trekt. Er speelt van alles op dat moment: de inquisitie, heksenvervolging, de pest… In een koortsachtige en meeslepende stijl schildert Jancar de avontuurlijke belevenissen van deze man, die ook een periode slaaf op een galei is.
Conclusie: Mijn Sloveense collega had gelijk toen ze zei dat dit een erg goed boek is.

boek 63: Tuesdays with Morrie, Mitch Albom
Nederlandse titel: Mijn dinsdagen met Morrie
Voor Mitch Albom was Morrie Schwartz iemand die hem inspireerde, raad gaf en op weg hielp in het leven. Na de universiteit verloren ze het contact, maar wanneer Albom hoort dat Morrie niet lang meer te leven heeft volgt er een laatste reeks ‘colleges’: lessen in leven.
Conclusie: Ontzettend mooi, inspirerend verhaal.

boek 64: Like the flowing river, Paulo Coelho
Nederlandse titel: Als een rivier
Verzameling columns en anecdotes waarin Coelho zijn visie op het leven laat zien.
Conclusie: Wel aardig, maar op een gegeven moment erg veel van hetzelfde.

boek 65: Alles komt goed en alles komt goed en alle dingen komen goed, Tod Wodicka
De excentrieke Burt Hecker kan het echte leven niet aan en zoekt daarom zijn heil in de middeleeuwen. Na het overlijden van zijn vrouw besluit hij in Duitsland mee te doen aan een ritueel rond Hildegard von Bingen. Ook zoekt hij zijn zoon, die bij zijn Poolse oma is gaan wonen.
Conclusie: Dit boek is soms eg verwarrend, maar zeker niet onaardig.

boek 66: Two caravans, Monica Lewycka
Nederlandse titel: Twee caravans
Aan de rand van de aardbeienvelden in het Engelse Kent staan twee caravans; daar wonen de aardbeienplukkers, seizoenarbeiders van wie de meeste uit Oost-Europa komen. Het seizoenswerk is niet zo netjes geregeld als de arbeiders denken en daar komen ze op een ruwe manier achter…
Conclusie: Prettig geschreven, leuke karakters.

boek 67: Praag, een wandeling, Myla Goldberg
Reisverslag waarin niet de toeristische trekpleisters maar het alledaagse leven in Praag beschreven worden, inclusief de nog herkenbare communistische restjes.
Conclusie: Grappig om dit in Praag te lezen!

boek 68: The reluctant fundamentalist, Mohsin Hamid
Nederlandse titel: De val van een fundamentalist
In de Pakistaanse stad Lahore vertelt de hoofdpersoon Changez zijn levensverhaal aan een onbekende Amerikaan. Hij studeerde in de VS, maar heeft door persoonlijke omstandigheden en 9/11 besloten terug te keren naar Pakistan.
Conclusie: Goed geschreven monoloog, erg interessant perspectief en leuke wendingen. Jammer van de slechte Nederlandse titel die de lading niet dekt.

boek 69: Sushi for beginners, Marian Keyes
Nederlandse titel: Sushi voor beginners
Het nieuwe Ierse tijdchrift Colleen krijgt als hoofdredacteur de Londense Lisa, die dat als een teleurstelling beschouwd. Toch moet ze er het beste van maken. Bijvoorbeeld met Ashling, onzeker, zonder vriendje of taille. Ook de andere redactieleden en hun vrienden spelen een rol in dit boek. Is bijvoorbeeld het perfecte leventje van Clodagh, getrouwd met prince charming en twee kindjes, wel zo perfect?
Conclusie: Leuke chick-lit met meer diepgang dan gewoonlijk in dit genre.

boek 70: Dodenrit, PJ Tracy
In Green Bay is een seriemoordenaar actief. Grace en Annie van het softwarebedrijf Monkeewrench vergezellen FBI-agente Sharon Mueller bij haar reis naar het werkgebied van de moordenaar. Maar diep in de bossen, ver weg van iedere vorm van beschaving en zonder telefoonbereik, krijgen ze autopech. En het dichtstbijzijnde dorp blijkt volledig uitgestorven… Wat is er aan de hand?
Conclusie: Weer een heerlijke thriller van deze moeder en dochter.

posted to Boeken in 2008 @ 20:41

Boeken in 2008: 51-60 | home | Boeken in 2008: 71-80