Boeken in 2008: 61-70 | home | Boeken in 2008: 81-90

30 juli 2008

Boeken in 2008: 71-80

boek 71: The valkyries, Paulo Coelho
Dit werk is niet vertaald in het Nederlands.
Dit boek beschrijft een reis van Paulo en zijn vrouw in de Mohave woestijn, waar ze beiden contact maken met hun engel onder leiding van vrouwen op motorfietsen, die zich naar de mythologische Walkuren genoemd hebben.
Conclusie: Vreemd boek, maar ik wilde toch weten wat er ging gebeuren.

boek 72: Hallo meneer God… met Anna, Fynn
In dit boek beschrijft Fynn zijn leven met Anna, die op haar 5e ineens bij hem komt wonen en een heel bijzondere kijk op het leven heeft. Ze ziet God in alles, vooral ook in de natuurwetenschappelijke experimenten die ze samen doen. Anna is een klein filosoofje , een creatief denker, en wordt soms bijna als een engeltje aangeduid.
Conclusie: Apart, boeiend boek.

boek 73: De weddenschap, Jennifer Crusie
Min is, net voor de bruiloft van haar zusje, in de steek gelaten door de zoveelste mister net-niet-right. Dan raakt ze raakt in gesprek met een geweldig aantrekkelijke man, Calvin, die zojuist een heftige weddenschap met zijn vrienden heeft afgesloten. Hij moet Minerva binnen één maand in bed zien te krijgen. Maar zij heeft alles gehoord en besluit het spel mee te spelen.
Conclusie: Lekker simpel; met dat als achtergrondgedachte een heerlijk ontspannend boek.

boek 74: Through a glass, darkly, Jostein Gaarder
Nederlandse titel: Door een spiegel, in raadselen
Cecilie ligt in bed, want ze is ernstig ziek. Misschien heeft ze niet lang meer te leven. Met Kerstmis komt de engel Ariël bij haar op bezoek. De engel wil weten hoe het is om een mens te zijn. Ze spreken af elkaar hun eigen wereld uit te leggen.
Conclusie: Bijzonder ontroerend boek van deze geweldige schrijver.

boek 75: Twisted minds, Hilary Norman
Nederlandse titel: Steekspel
Als Matthew Gardner voet zet in het huis in Hampstead dat aan de eerste echtgenoot van zijn nieuwe vrouw toebehoort, heeft hij geen idee wat hem te wachten staat. Twee van haar dochters, psychopates in de dop, gaan tot het uiterste om hem de deur uit te werken. En zelfs het ondenkbare is niet gek genoeg…
Conclusie: Gruwelijke psychologische thriller, goed leesvoer!

boek 76: Anna en de ongelovige Thomas, Fynn
Een tweede boek over Anna; nu over haar band met Fynn’s leermeester John, die weinig van godsdienst moet weten en zijn heil zoekt in de wetenschap. De oude wiskundeleraar en het jonge meisje krijgen een bijzondere band.
Conclusie: Wel aardig, maar niet zo verrassend als het eerste deel.

boek 77: De verborgen orchidee, Carol Goodman
Ellis schrijft in een bijzonder landhuis een boek over het medium Corinth Blackwell, dat daar een eeuw geleden spoorloos verdween terwijl ze contact probeerde te leggen met de overleden kinderen van de vrouw des huizes. Terwijl Ellis op het landgoed is gebeuren er steeds vreemdere dingen. Ellis weet dingen die ze niet kan weten en de grens tussen heden en verleden wordt steeds vager.
Conclusie: Goed geschreven gothic misdaadroman die na een rustig begin steeds spannender en griezeliger wordt.

boek 78: Shopaholic and Sister, Sophie Kinsella
Nederlandse titel: Shopalicious!
Rebecca Bloomwood blijft, ook als echtgenote van Luke, geld uitgeven als water. Ook tijdens hun huwelijksreis, wat er voor zorgt dat ze een strikt budget krijgt. Dan blijkt ineens dat ze een half-zus heeft… die niet van winkelen houdt?!
Conclusie: Grappige chick-lit, wel wat voorspelbaar maar dat geeft niet.

boek 79: Grey’s Anatomy: Debbie’s roddel-blog/Barpraat
De eerste twee seizoenen van de TV serie Grey’s Anatomy, maar dan op papier en vooral gericht op de interpersoonlijke ontwikkelingen en niet op de medische zaken. Je leest het jaar vanuit twee gezichtspunten: zowel hoofdverpleegkundige en roddelkoninging Debbie als barman Joe vertellen op hun blog en in chats hun versie van de gebeurtenissen.
Conclusie: Wel aardig, maar niet echt bijzonder.

boek 80: Angels and demons, Dan Brown
Nederlandse titel: Het Bernini mysterie
Dit boek draait om de eeuwige, onbeslisbare strijd tussen wetenschap en geloof. Robert Langdon, hoogleraar religieuze iconologie aan Harvard University, wordt gevraagd naar Europa te komen omdat er symbolen van de Illuminatie gebruikt zijn. Hij raakt verzijld in een gruwelijk avontuur in Vaticaanstad en Rome, waarbij het voorbestaand van de katholieke kerk op het spel staat.
Conclusie: Ik vond dit boek stukken beter dan de DaVinci code, omdat er veel minder trucjes gebruikt werden om het spannend te maken. Jammer alleen dat de slechte Nederlandse titel een deel van de plot weggeeft.

posted to Boeken in 2008 @ 19:12

Boeken in 2008: 61-70 | home | Boeken in 2008: 81-90