Boeken in 2008: 81-90 | home | Boeken in 2008: 101-110

1 september 2008

Boeken in 2008: 91-100

boek 91: Confessions of a werewolf supermodel, Ronda Thompson
Deze schrijfster lijkt (nog) niet vertaald te zijn.
Supermodel slash weerwolf Lou is op zoek naar de reden van haar “outbreaks”. Dan worden er gedood die erg op haar lijken; de sporen lijken op een weerwolf…
Conclusie: Chick-lit met een beetje suspence en een flinke dosis hormonen.

boek 92: Kleine gele citroenen, Kajsa Ingemarsson
Het zit de Stockholmse Agnes niet mee. In het chique restaurant waar ze gastvrouw is, kan haar baas zijn handen niet thuishouden, zodat ze direct vertrekt en zonder baan zit. Dan gaat haar vriend ook nog vreemd. Als een oude kennis vraagt te helpen met zijn nieuwe restaurant zegt ze direct ja.
Conclusie: Dit boek heeft veel meer diepgang dan de gemiddelde chick-lit. Aanrader!

boek 93: H.R.H., Danielle Steel
Nederlandse titel: De kroonprinses
Een Liechtensteinse prinses werkt als vrijwilliger in een vluchtelingenkamp in Eritrea. Niemand weet wie ze is, ook de Amerikaanse arts waarop ze verliefd wordt niet. Dan moet ze terug naar haar eigen land…
Conclusie: Heel aardige roman, hoewel de verhalen die ik gehoord heb over de totalitaire staat Liechtenstein in schril contrast staan tot dit boek. De Nederlandse titel is slecht; Christianne is geen kroonprinses, want in Liechtenstein maken alleen mannen aanspraak op de troon!

boek 94: De narcose, Iris Johansen
De voormalige baas van Sophie Dunston, arts met als specialisatie slaapstoornissen, ziet lugubere alternatieve mogelijkheden in het medicijn voor slaapstoornissen dat Sophie heeft ontwikkeld. Sophie wil dat koste wat kost tegenhouden, ze heeft haar ouders er al mee verloren en ziet zich daarom gedwongen om samen te werken met Matt Royd, zelf slachtoffer van Sanbornes onfrisse praktijken. Vervelend, want ze heeft een hekel aan Royd, ook al heeft hij haar leven gered. Maar ze heeft hem nodig want haar leven (en dat van haar zoon) loopt gevaar.
Conclusie: Erg bloederig en bij vlagen erg onwaarschijnlijk, maar wel weer goed geschreven.

boek 95: Aurora, Ellen Tijsinger
Aurora hoort bij de Sutiaba, de oudste indianenstam van Nicaragua, een stam die dicht bij de natuur leeft. Haar voorvaderen hebben haar uitgekozen om de legenden van haar volk te doorgronden en aan het nageslacht door te geven, zodat ze ernaar kunnen leven en gelukkig zijn. Ze moet dus op reis om de verhalen te horen en te ervaren.
Conclusie: Dit boek voldoet zeker aan de Tijsinger standaard: interessant onderwerp, goed geschreven.

boek 96: Hiding the elephant, Jim Steinmeyer
Ik kan geen vertaling van dit boek vinden.
Overzicht van de ontwikkeling van de magie, zoals de grote magicians die gebruiken. Steinmeyer legt uit hoe bepaalde trucs werken, maar duidelijk wordt ook dat de presentatie het belangrijkste is.
Conclusie: Erg interessant en amusant. Voor mij verpest het zeker de magie niet; als je naar een show kijkt, weet je al dat je er in trapt.

boek 97: De blauwe hemel, Galsen Tschinag
Deze roman beschrijft enkele jaren uit het leven van een Toeweens jongetje dat met zijn familie in een joerte (grote tent) op de steppe woont. Het jongetje vertelt gedetailleerd over het dagelijkse leven op de Mongoolse steppe. Het boek is grotendeels gebaseerd op het leven van de auteur (1944), die opgroeide op de Mongoolse steppe maar later als student in het voormalige Oost-Duitsland terechtkwam.
Conclusie: Interessante (auto)biografie over een bijzonder volk.

boek 98: De verdwenen Jozef, Elizabeth George
Het zesde boek over de adellijke politieman Thomas Lynley en zijn kring van vrienden en relaties. Dit keer is een dominee die Deborah eerder in Londen ontmoette onder verdachte omstandigheden gestorven. Er ontvouwd zich een complex plot, waarin alles draait om moederliefde.
Conclusie: Wederom een zeer goede thriller van mevrouw George.

boek 99: Koetsier herfst, Charlotte Mutsaers
Maurice Maillot, die een afkeer heeft van zowel spel als van hoogdravendheid, heeft het intellectuele leven de rug toegekeerd. De dag dat hij per toeval in het park een mobiele telefoon vindt begint een nieuwe toekomst, die hopelijk een eind aan zijn writers-block zal maken.
Conclusie: Erg vreemd boek, totaal niet mijn smaak.

boek 100: Noodkreet, Hannah Nyala
Een alarmerende oproep van een anonieme beller lokt Tally, reddingswerker, de bergen in. Ze wordt meegesleurt in een nachtmerrieachtig scenario wanneer zij verdacht wordt van de dood van haar collega. Het lijkt erop dat iemand het op haar voorzien heeft.
Conclusie: Redelijk spannend, goede survivalbeschrijvingen, maar erg onwaarschijnlijk. En ik houd niet zo van “ik”-boeken.

posted to Boeken in 2008 @ 9:06

Boeken in 2008: 81-90 | home | Boeken in 2008: 101-110